Choď na obsah Choď na menu

USA bär nytt förtroende i nästa VM-kval

28. 3. 2017

Tja, vad en kväll som var. Det var måste vara en oförglömlig kväll för USMNT spelare som klädda nationella Billiga fotbollströjor haft en mål part i VM kvalet mot Honduras. Medan 6-0 seger var en sak en skönhet, ännu viktigare laget såg ut som det hade en fokuserad uppfattning om vad de gjorde.

USA har länge hävdat en djup roster som en av sina främsta styrkor, nu har en chans att bevisa det.

Ingen tvekan, USA nummer 8 Clint Dempsey var mannen av matchen. Först Dempsey muskulös sig igenom två honduranska försvarare att driva USA till en 3-0 halftime bly. Den Texan säckar hans andra efter att ha kört på en genomskärare av Christian Pulisic och avrundning av Honduras målvakt för en 5-0 kudde i den 49: e minuten. Sedan hans fantastisk frispark gjorde 6-0 fem minuter senare. Ett Hattrick, den andra av Dempsey landslag karriär, ger honom 55 karriärmål med USA matchtröja. Det är bara två bort från att binda all-time märke 57 innehas av Landon Donovan.

Förhoppningsvis Jag kommer att kunna fortsätta att göra mål några mål och kunna bryta den,” sade Dempsey. ”Men det viktigaste är att kvalificera sig för VM. Det är större än jag försöker bryta en post.”