Choď na obsah Choď na menu

Hazard hjälper Chelsea att vinna i toppen

6. 4. 2017

Leader Chelsea har lagt ett stort steg mot den engelska ligatiteln. The London laget var hemmapubliken med 2-1 för stark för Manchester City. Eden Hazard spelade en ledande roll. De belgiska internationella bringade två mål till sitt namn i blått Billiga fotbollströjor, men missade 35 minuter en straff.

Chelsea fick en drömstart på Stamford Bridge. Den framgångsrika bildandet av Antonio Conte kom efter tio minuter ledningen genom Eden Hazard, som bortkollrat Willy Caballero efter bra förarbete César Azpilicueta.

Eden Hazard var den stora mannen i toppen Chelsea slog City. Han hade Chelsea tröja öppnade poäng i tionde minuten och efter equalizer från Sergio Agüero tog han 35 minuter till 2-1.

Segern för Chelsea är skillnaden mellan lagen är nu fjorton poäng. I titeln kampen har Tottenham därför egentligen bara Chelsea tävling Hotspur.

Chelsea är nu leder med 72 poäng och fortfarande har en marginal på sju poäng från Tottenham. Liverpool sextio poäng. Strax bakom stats City med 58 poäng.