Choď na obsah Choď na menu

Atlético avgörande seger mot Sevilla och sätta offside i titeln ras

21. 3. 2017

Atlético Madrid på söndagen sätta ett viktigt steg i kampen om tredjeplatsen. Tack vare en 3-1 seger över Sevilla, laget av Diego Simeone två poäng efter nummer tre la liga. Upphetsad Atlético spelare bar Billiga fotbollströjor kram tillsammans för att fira sin seger. Sevilla måste därför titta ner, ligatiteln definitivt verkar ha blivit en utopi. Gapet med Real Madrid är åtta poäng, medan ledaren har en duell kredit.

Antoine Griezmann kunde binda upp för en frispark och beslutade att inte skjuta direkt, men valde ett kors. Diego Godin var gratis och leds enkel beröring. Griezmann gav igen sin elfte bistå av säsongen i en Atlético Madrid tröja, i sina tidigare två säsonger Griezmann kom till totalt tio i alla tävlingar.

Under andra halvåret Griezmann var inte nöjd med huvudet. Sex minuter efter pausen landsman Gameiro gjorde en uppmätt pass till den franska anfallaren, som återigen gick utanför. Efter en timme Griezmann hade ändå förtroendet att ta synd på en frispark och han gjorde felfritt, seglade bollen utmärkt in via undersidan av ribban.

Atlético, som är nästa motståndare till Leicester City i kvartsfinal i Champions League, fem poäng bakom FC Barcelona.